fbpx

De verandering kwam, maar toen!

In 2015 overleed mijn man! Daar stond ik dan, met mijn twee meiden van 11 en 13 jaar oud. Geen idee wat me te wachten stond en echt geen idee hoe nu verder. Eén ding wist ik zeker we moeten het met z’n drieën doen.

 En dat was best pittig! Ene kind naar paardrijden, andere naar musical les, zelf een pedicure praktijk  (die heb ik nu niet meer) en dan natuurlijk ook nog een huishouden en honden die verzorgd moeten worden. Hulp vragen was niet echt mijn ding. Ik hield liever zelf de controle en vond dat ik dit ook best moest kunnen. Dan maar even geen tijd voor mezelf, het werd vast wel beter!

Uiteindelijk belande ik in een dikke burn-out. Achteraf ook niet ze gek want ik wilde alles blijven doen én financieel voor mijn dochters blijven zorgen. Het rennen en vliegen werd me uiteindelijk teveel. Ik kon echt niet meer en eindigde huilend op de bank. Was dit nu mijn toekomst? Zou ik me de rest van mijn leven zo voelen? Dat kon en wilde ik niet geloven dus ik besloot van de bank af te komen en hulp te gaan zoeken! Want daar op die bank besefte ik me dat ik de plicht had beter voor mezelf te gaan zorgen! Want ik kon pas voor mijn dochters zorgen als ik goed in mijn vel zat. En mijn ‘vel’, was mijn eigen verantwoordelijkheid.

wandelcoaching

Hoe het nu is?

Hoe het nu is? Nu laat ik ooit de boel de boel. Ik kan niet alles! Dus, nee ik stofzuig niet meer iedere dag. En ik vraag aan de meiden of ze even de honden uit laten of boodschappen willen doen voor het avondeten. Ik sta niet meer heel de dag AAN! Mijn leven is nu een stuk minder hectisch, ik heb overzicht in mijn agenda en ik geef duidelijk(er) mijn grenzen aan! En niet onbelangrijk, ik ben een praktijk gestart die veel beter bij me blijkt te passen en waar ik super veel energie van krijg

Wandelcoaching bij rouwverwerking

Dit is typisch Jacqueline

Rouw- en verliesverwerking wandelcoaching

Mijn Visie

Mijn Visie is dat als jij niet voor jezelf zorgt, niemand het gaat doen. Dit is misschien wel de meest waardevolle les die ik heb mogen leren. Ik was altijd aan het rennen en vliegen voor anderen en om het iedereen naar de zin te maken waarbij ik volledig aan mezelf voorbij ging. Maar wie zorgde er dan voor mij? En hoe moest het verder als ik in zou storten? Door beter voor mezelf te gaan zorgen en daar ook echt een prioriteit van te maken, kan ik eer beter zijn voor mijn gezin en voor anderen. Klink misschien even tegenstrijdig maar ik heb ontdekt dat het echt zo werkt.

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat….

vrouwen helpen grenzenstellen

Breathe. Let go.

And remind yourself that this very moment is the only one you know  you have for sure

– Oprah Winfrey-