fbpx

Waarom is wandelen zo goed voor je?

Dat bewegen goed voor ons is weten we allemaal. Maar waarom nou wandelen? Wandelen is voor mij een rode draad door mijn leven. Ik wandel elke ochtend omdat ik het persoonlijk heel erg fijn vind. Maar ik wandel ook tijdens mijn werk. Graag neem ik je mee in de 5 voordelen die wandelen mij persoonlijk heel veel oplevert. 

1.

Vrijheid in mijn hoofd en gedachten

Gedachten komen en gaan en er is geen goed of fout. Deze gedachten mogen er zijn, zowel positieve als negatieve gedachten mogen er zijn. De rust om nieuwe blogs te schrijven en mensen nog beter te kunnen helpen.

2.

Eén met de natuur

Door in het bos of natuurpark te wandelen, ben ik vrij van prikkels. De natuur neutraliseert onnodige prikkels en brengt mij terug in mijn levensenergie.

3.

Vroege ochtend wandeling

Wat ik daar echt fijn aan vind is dat er nog niemand op straat is en er nog een rustige en fijne energie hangt. Hierop kan ik de rest van de dag fijn teren.. Doordat we in een Yang maatschappij leven is het fijn de zachtheid van de ochtend te ervaren. Dit is de Yin.

4.

Bewegen

Hoewel iedereen wel weet dat bewegen goed is voor je lichaam en geest heeft bewegen nog meer voordelen. Het verbranden van calorieën en het verstevigen van je spieren. Doordat wij veel meer achter onze pc zitten en veel minder zwaar lichamelijk werk doen is bewegen zo gezond. Zo kun je na het eten i.p.v. Netflixen ook gaan wandelen. Als je de ochtend wandeling te vroeg vindt en het niet in jouw ochtend ritueel kunt of wil meenemen.

Vet- en suikerverbranding zijn hiervan grote voordelen.

5.

Serotonine en Endorfine

Door te bewegen komen deze hormonen vrij. Serotonine is ook wel het geluks-hormoon. Het is een neurotransmitter, een stofje dat zenuwcellen met elkaar laat communiceren.  Het stofje zorgt ervoor dat je je beter voelt en beter slaapt. Het helpt bovendien om het stresshormoon cortisol te neutraliseren. 

Endorfine is ook een neurotransmitter en komt vrij tijdens het sporten. Endorfine is een natuurlijke pijnstiller en zorgt ervoor dat je je gelukkiger kunt voelen.

Dus is wandelen gezond? Jazeker, heel gezond zelfs. Wist je dat wandelen ook heel goed kan helpen tijdens verwerkingsprocessen? Loop jij misschien vast in het verwerkingsproces na het verliezen van een dierbare? Ik wandel graag met je mee en wijs jou graag de weg naar een gelukkiger en nieuwe toekomst na een periode van rouw. Neem contact met me op of reserveer een wandeling in de agenda.